Podsekretarka Stejt departmenta posetiće Srbiju i Zapadni Balkan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2024, 17:40

Podsekretarka Stejt departmenta posetiće Srbiju i Zapadni Balkan

Podsekretarka američkog Stejt departmenta za spoljne poslove Elizabet Alen boraviće u poseti Srbiji, BiH, Severnoj Makedoniji i tzv. Kosovu kako bi se ''produbilo partnerstvo'' Zapadnog Balkana i napredovalo u regionalnoj saradnji i evrointegracijama.
''Podsekretarka Alen će naglasiti osnovne demokratske vrednosti koje delimo s narodima Zapadnog Balkana i značaj zajedničkog rada kako bi se zaštitila slobodna i otvorena društva od malignih uticaja'', navodi se u saopštenju Stejt deparmenta.
U Srbiji će se Alenova sastati sa ministrom spoljnih poslova Markom Đurićem, dok će se sa predsednicom Skupštine Anom Brnabić posetiti Američki istraživački centar u Ložionici.
Prvog dana posete ona...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Podsekretarka Stejt departmenta Liz Alen u poseti Zapadnom Balkanu

Izvor: VOA, 13.Maj.2024

VAŠINGTON — Zamenica državnog sekretara za javnu diplomatiju Liz Alen putuje u Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Kosovo i Severnu Makedoniju od 12. do 20. maja kako bi produbila partnerstvo sa zemljama Zapadnog Balkana i unapredila zajedničke ciljeve regionalne saradnje i evropske integracije, navodi...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.