Podrška aktivistima u napuštenoj kasarni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2012, 03:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška "aktivistima" u napuštenoj kasarni

NOVI SAD -

Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije i Građanske inicijative organizovaće danas kolektivnu posetu Društvenom centru u Novom Sadu, u okviru inicijative za podršku tom nedavno osnovanom vidu okupljanja udruženja građana, neformalnih grupa i pojedinaca u bivšoj vojnoj kasarni.

Organizacije i udruženja iz Beograda, Niša, Kruševca i Zrenjanina pružiće time podršku uređenju prostora napuštene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vojne kasarne "Dr Arčibald Rajs" u Novom Sadu i njenom pretvaranju u Društveni centar.

Raznovrsnim programom, koji bi prema planu trebalo da traje od 16 do 22 sata, biće podržana Inicijativa za Društveni centar, pokrenuta radi stvaranja novog javnog prostora za nezavisne kulturne, obrazovne, društvene i sportske aktivnosti od značaja za širu zajednicu.

"Borba za javne prostore u kojima bi se slobodno odvijale aktivnosti članova društvene zajednice postaje sve aktuelnija tema i povod za akciju u čitavoj Srbiji. To je ujedno borba za aktivno očuvanje javnog dobra - zaboravljenog u borbama klijentelističkih grupa i komercijalnih interesa", poručila je novosadska asocijacija.

U programu gostovanja u Društvenom centru su razgovor o iskustvima Ekspedicije "Ineks film" iz Beograda, tribina o položaju nezavisne kulturne scene u Srbiji, program treninga aktivne poezije "Pesničenje", a planirano je i pravljenje police od recikliranog materijala za buduću biblioteku i videoteku Društvenog centra, koju su osmislili mladi arhitekti.

Bivšom kasarnom "Dr Arčibald Rajs" raspolaže Republička direkcija za imovinu, a razmatraju se mogućnosti da taj prostor preuzme Grad Novi Sad.

Da podsetimo, oko 200 građana i članova nevladinih udruženja "provalili" su 22. decembra, na nekadašnji Dan JNA, u zgradu u praznoj kasarni u širem centru Novog Sada, s ciljem da je pretvore u dom nevladinih organizacija.

Iako za to nisu dobili dozvolu Vojske, oni su u kasarnu "Arčibald Rajs", bivšu "Maršal Tito", u Futoškoj ulici "provalili" oko 12.30 i započeli "veliko spremanje".
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podrška na delu

Izvor: SEEcult.org, 11.Jan.2012

Društveni centar u Novom Sadu, otvoren pre dvadesetak dana u prostoru kasarne "Dr Arčibald Rajs", ugostiće 11. januara organizacije, umetnička udruženja i pojedince iz Beograda, Niša, Zrenjanina, Kruševca i drugih gradova, koji će, u organizaciji Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS)...

Nastavak na SEEcult.org...

Podrška aktivnostima u kasarni u Novom Sadu

Izvor: Šumadija Press, 11.Jan.2012

Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije i Građanske inicijative organizovaće danas kolektivnu posetu Društvenom centru u Novom Sadu..

Nastavak na Šumadija Press...

PODRŠKA DRUŠTVENOM CENTRU U KASARNI "ARČIBALD RAJS"

Izvor: Kurir, 11.Jan.2012

Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije i Građanske inicijative iz Beograda podržale su osnivanje Društvenog centra u bivšoj kasarni u Novom Sadu koju su zaposeli lokalni aktivisti..NOVI SAD - Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije i Građanske inicijative iz Beograda podržale su današnjom...

Nastavak na Kurir...

Podrška skvoterima iz više gradova

Izvor: Radio 021, 11.Jan.2012

Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije i Građanske inicijative iz Beograda podržale su osnivanje Društvenog centra u kasarni "Arčibald Rajs".

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.