Podgorica, mirno posle protesta

Izvor: RTS, 15.Feb.2014, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podgorica, mirno posle protesta

Privedeno oko 20 učesnika antivladinog protesta u Podgorici. Demonstranti bacali kamenice na policiju koja je uzvratila suzavacem. Više policajaca povređeno tokom sukoba. Protest organizovan putem Fejsbuka, sa idejom da smeni vlast u zemlji.

U Podgorici je privedeno dvadesetak učesnika protesta protiv vlasti, a tokom sukoba sa demonstrantima povređeno je više policajaca. Trenutno je mirno u glavnom gradu Crne Gore.

Protest oko 200 građana, uglavnom penzionera >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i radnika, koji su zahtevali smenu vlasti zbog korupcije i kriminala, počeo je u 13 časova ispred Skupštine Crne Gore, da bi se mirna povorka uputila ka zgradi Vlade Crne Gore, gde je jedna grupa nasrnula na policiju.

Maskirani fantomkama i kapuljačama pokušali su u više navrata da probiju zaštitnu ogradu postavljenu ispred zgrade, a onda su kamenicama iz obližnjeg parka gađali policiju uz povike "Kerovi, kerovi" i pevajući pesmu "Štitite lopove, branite bogate, bijete narod za male pare".

Oni su kamenice bacali i na zgrade Vlade Crne Gore i ministarstva inostranih poslova i finansija. Policija je potom intervenisala suzavcem i potisnula ih ka parku.

Policija je privela i desetak mirnih učesnika protesta, jer su seli na kolovoz jednog od glavnih bulevara u gradu i blokirali saobraćaj.

Nekoliko grupa sa društvene mreže Fejsbuk pozvalo je građane da se danas okupe na protestu ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici, podstaknuti dešavanjima u BiH.

Protest nije bio prijavljen policiji, a nije poznato ni ko su organizatori.

Grupe koje su pozvale na proteste smatraju da se samo "radikalnim merama" može poboljšati sveukupno stanje u Crnoj Gori i da protestom traže smenu vlasti.

Fejsbuk grupa koje pozivaju na proteste je nekoliko, a samo jedna od njih, "Revolucija u Crnoj Gori. Svi na ulice", broji više od 3.000 članova.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sukobi na ulicama Podgorice!

Izvor: Vesti-online.com, 15.Feb.2014

U Podgorici je danas privedeno dvadesetak učesnika protesta protiv vlasti, koji je organizovan preko društvene mreže Fejsbuk inspirisan dešavanjima u Bosni i Hercegovini (BiH), a tokom sukoba sa huliganima povređeno je više policajaca...Protest oko 200 građana, uglavnom penzionera i radnika, koji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.