Počinje sezona takmičenja Vazduhoplovnog saveza Srbije

Izvor: RTS, 20.Feb.2019, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje sezona takmičenja Vazduhoplovnog saveza Srbije

Prvo vazduhoplovno takmičenje u godini - Koplas pro kup u vazduhoplovnom modelarstvu u klasi F1N i revijalnoj klasi F1N-150, održaće se u nedelju 24. februara u Hali sportova u Novoj Pazovi. Takmičenje je međunarodnog karaktera, ujedno i prvo kolo lige Srbije u disciplini F1N.
Organizatoru  takmičenja u vazduhoplovnom modelarstvu u klasi F1N i revijalnoj klasi F1N-150, Aero-klubu „Nova Pazova” >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ovo će biti jubilarni, deseti Koplas pro kup. Do sada su prijavljena 43 takmičara u klasi F1N-150 i 36 takmičara u klasi F1N iz osam klubova - šest iz Srbije i dva iz Hrvatske.

Takmičenje počinje u 9 časova, a proglašenje pobednika je u 17 časova. Glavna nagrada - pehar „Koplas pro kup” dobiće tri najbolja juniora i najbolje juniorke u ukupnom zbiru obe klase, a za sve ostale plasmane biće dodeljene medalje.
Takmičari modelari će imati priliku da dobro započnu sezonu takmičenja, a svi posetioci koji dođu u Novu Pazovu da pogledaju i nauče kako da naprave jednostavne modele aviona bez pogona koji se bacaju rukom u zatvorenom prostoru, tj. sportskim halama.
Aktuelni državni rekord u klasi F1N za Hale 1 iznosi 42,9 sekundi (trajanje leta modela), a rekorder je Damjan Mirković iz AK „Nova Pazova”.
Bilten takmičenja sa detaljnim informacijama može se naći na stranici http://www.vss.rs/images/Documents2019/bilten/X_KOPLAS_PRO_KUP.pdf.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.