[NAJAVA] Koplas Pro Kup u vazduhoplovnom modelarstvu 24. februara u Novoj Pazovi

Izvor: TangoSix.rs, 20.Feb.2019, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[NAJAVA] Koplas Pro Kup u vazduhoplovnom modelarstvu 24. februara u Novoj Pazovi

Prvo vazduhoplovno takmičenje u ovoj godini, Koplas Pro Kup u vazduhoplovnom modelarstvu u klasi F1N i revijalnoj klasi F1N-150, održaće se u nedelju 24. februara u Hali sportova u Novoj Pazovi sa početkom u 9 časova, saopšteno je iz Vazduhoplovnog saveza Srbije.
Kako ističu, trenutno je prijavljeno 43 takmičara (ukupno seniora i juniora) u klasi F1N-150, dok je u klasi F1N prijavljeno 36 takmičara. Takmičari dolaze iz osam klubova, od kojih su šest >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << iz Srbije i dva iz Hrvatske.
 
Najmlađi učesnici spremni za takmičenje / Foto: Vazduhoplovni savez Srbije
Tim povodom iz Saveza objašnjavaju da je proglašenje pobednika planirano u 17 časova, kada će se najboljima uručiti priznanja:
– Glavna nagrada pehar „Koplas Pro Kup“ ići će u ruke tri najbolja juniora i najbolje juniorke u ukupnom zbiru obe klase, a medalje za sve ostale plasmane.
Takmičari modelari će imati priliku da dobro započnu sezonu takmičenja, a svi posetioci koji dođu u Novu Pazovu, imaće priliku da pogledaju i nauče kako da naprave jednostavne modele aviona bez pogona koji se bacaju rukom u zatvorenom prostoru tj. sportskim halama. –
Prema njihovim rečima, državni rekord u klasi F1N za Hale 1 iznosi 42,9 sekundi (trajanje leta modela), a nosilac rekorda je Damjan Mirković iz Aerokluba „Nova Pazova“.
Jedan od juniorskih takmičara Vidak Veselinović iz Kragujevca / Foto: Vazduhoplovni savez Srbije Takmičenje je međunarodnog karaktera i prvo kolo lige Srbije u disciplini F1N, a njegovom organizatoru Aeroklubu „Nova Pazova“ ovo će biti jubilej, tačnije 10. godina održavanja Koplas Pro Kupa, ističu iz Saveza.

The post [NAJAVA] Koplas Pro Kup u vazduhoplovnom modelarstvu 24. februara u Novoj Pazovi appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.