Počela sednica Biroa o Paradi ponosa

Izvor: Kurir, 27.Sep.2013, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela sednica Biroa o Paradi ponosa

Sednicu je zakazao šef Biroa Aleksandar Vučić. Na sastanku su šefovi svih službi bezbednosti kao i predstavnici tužilaštva

BEOGRAD - Sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti na kojoj će biti doneta odluka da li će se Parada ponosa održati u subotu, počela je u 16 sati.

Sednicu je zakazao šef Biroa Aleksandar Vučić. Na sastanku su šefovi svih službi bezbednosti kao i predstavnici tužilaštva.

Prema prvim saznanjima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << svako od njih izneće svoju procenu da bi se zatim na osnovu toga donela zajednička bezbednosna procena. Vučić je ranije danas rekao da će odluka o održavanju Prajda biti doneta na osnovu bezbednosne procene i u interesu građana.

Organizatori Parade ponosa najavili su da je sve spremno za njeno održavanje ističući da očekuju da će šetnja biti održana, ali da još nisu dobili bezbednosnu procenu. Paradu su zakazali za subotu 28. septembra za 10 sati kao šetnju oko parka Manjež.

Odluku čeka i policija koja se priprema za svaki slučaj i prema nekim procenama Paradu ponosa bi trebalo da obezbeđuje 6.500 policajaca, što bi bilo najbrojnije angažovanje policije u istoriji prestonice.  Istovremeno i pripadnici više desničarskih organizacija zakazali su za subotu više skupova u vreme održavanja Parade ponosa ali je pitanje da li će i ti skupovi biti održani zbog mogućnosti da ugrožavaju bezebdnsot građana.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.