Odluka o Paradi ponosa sutra popodne?

Izvor: RTS, 26.Sep.2013, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka o Paradi ponosa sutra popodne?

Dnevni list "Blic" objavio da će sutra u 16 časova na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti biti odlučeno da li će u subotu biti održana Parada ponosa.

Sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti na kojoj će biti odlučeno da li će parada ponosa biti održana zakazana je za petak, 27. septembar u 16 sati, objavio je dnevnik Blic.

Kako saznaje list, na sednicu će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << biti pozvani šefovi svih bezbednosnih službi i drugih relevantnih institucija, poput policije i tužilaštva.

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je juče da će odluka o održavanju parade, zakazane za subotu, biti usvojena najkasnije 24 sata pre skupa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Procena bezbednosti Prajda sutra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2013

Sve je spremno za održavanje Parade ponosa u subotu 28. septembra, najavili su danas organizatori ističući da oni očekuju da će šetnja biti održana, ali da još uvek nisu dobili bezbednosnu procenu. Sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti na kojoj će biti odlučeno da li će parada...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Bezbednjaci u 16 sati „presuđuju” paradi

Izvor: Večernje novosti, 27.Sep.2013, 00:09

DA li će gej parada biti održana u subotu u Beogradu biće definitivno poznato u petak u 16 časova, kada svoj sud o rizicima i sigurnosti učesnika daju šefovi svih bezbednosnih službi. Enigma o održavanju ovogodišnje šetnje LGBT osoba konačno će biti razrešena na sastanku Biroa za koordinaciju...

Nastavak na Večernje novosti...

Dačić gejeve ostavio Vučiću

Izvor: Vesti-online.com, 27.Sep.2013

I dalje je neizvesno da li će se gej parada zakazana za subotu održati ili će iz bezbednosnih razloga biti otkazana. Bezbednosna procena još nije gotova, radi se i dorađuje već desetak dana, a kako su "Vesti" saznale, stav policije je da je rizik od izbijanja nasilja na mnogo nižem nivou nego...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.