Pljusak i ovacije na niškom kocertu violiniste Nemanje Radulovića

Izvor: RTS, 26.Jun.2019, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pljusak i ovacije na niškom kocertu violiniste Nemanje Radulovića

Letnji pljusak na koncertu svetski poznatog violiniste Nemanje Radulovića nije pokolebao ni njega ni veći deo publike u njegovom rodnom Nišu. Besplatni koncert pod porkoviteljstvom Grada, uprskos kiši i problemima sa ozvučenjem održan je pred prepunom letnjom pozornicom.
Teško je dočarati atmosferu, ali u najkraćem - razigrana publika koja kisne i Nemanja Radulović i njegovi prijatelji iz orkestra >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dabl sens, koji ne odustaju.

Kiša u Nišu danima nije padala, ali sa mnogo više radosti Nišlije su iščekivale svog sugrađanina na letnjoj pozornici, na  kojoj - čini se - nikad nije bila više publike.
Svetski poznati violinista Nemanja Radulović rekao je da, posle dužeg vremena, ima tremu!
Nemanja Radulović je iz Niša je otišao kao dečak. Porodica je verovala u njegov talenat i dok mnogi u Nišu nisu ni znali za njega, on je već dobijao priznanja i sticao svetsku slavu. Muzika je, kaže, njegov smisao postojanja.
"Muzika je uvek bila tu za mene", ističe Nemanja, "u raznim situacijama i raznim osećanjima, nikad me nije izneverila. Muziku volim da delim sa drugima zato što meni čini dobro, tako mislim da i drugima čini dobro."
Sve uspeva isključivo svojim velikim talentom i naravno dobro intuicijom šta je dobro za njega, smatraju Tijana i Ksenija Milošević iz Dabl Sens orkestra. Pored talenta, tu je ogroman rad.
Niška banja za početak i kraj koncerta. Teško je reći kada će Nemanja ponovo doći u Niš, jer u sezoni održi više od stotinu koncerata, a već sada angažovan je do 2023. godine.
 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.