Izvor: JUGpress.com, 26.Jun.2019, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Virtuoz na violini Nemanja Radulović “muzikom “ pobedio kišu – koncert uprkos pljusku

NIŠ

 Koncert Nemanje Radulovića, virtuoza na violini, rođenog u Nišu, koji živi i radi u Francuskoj , oduševio je preko pet hiljada ljudi koji su sinoć bili na Letnjoj pozornici u Tvrđavi. Nemanja Radulović, zajedno sa svojim orkestromDouble Sens, koji ove godine proslavlja 11 godina postojanja, pružio je Nišlijama i ljudima iz regiona koji su zbog koncerta došli u Niš, izvanredni kulturni događaj, koji ni iznenadna kiša nije prekinuo.

Kapije Letnje pozornice >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u Tvrđavi bila su otvorena, ulaz besplatan, a svoje mesto u parterima publika je potražila nekoli sati pre koncerta… u 19 sati sve je bilo prepuno, iako je koncert ( u minut tačno) počeo u 21,00.

Koncert je započet “Niškom Banjom” i izazvao buran aplauz. Ovu numeru, Nemanja Radulović i Double Sens izvode na koncertima širom sveta, jer kako je rekao, ovu pesmu vole da slušaju svi .

Rečanica  kojom se Nemanja Radulović obratio publici čime je izazvao veliki aplauz bila je „Dugo godina već nisam imao ovakvu tremu“, pokazujući koliko je vezan za grad u kome je rođen.

 Potom su svirali onako kako samo oni umeju, podižući atmosferu do usijanja koja se prekida samo salvama aplauza i uzvicima oduševljene publike.

Nemanja Radulović je na početku koncerta zamolio publiku da uživa u muzici i  da to uživanje ne remeti snimanjem telefonima.

 “Želim da imate uspomenu sa ovog koncerta. Uspomena je i da svi zajedno doživimo nešto specijalno a to je slušanjem muzike sada. Ako je slušate kasnije, to neće biti isto. Ostavite telefone jer želim da vidim vaš izraz lica. Znam da želite da imate uspomenu na ovo veče, ali nosite uspomene u srcu a ne u telefonu“, rekao je Nemanja Radulović.

Smenjivale su popularne i klasične kompozicije, muzika iz filmova… za svačiji ukus ponešto.

Sedelo se na 3000 sedišta, stepenicama, ogradama Tvrđave. Sve je bilo prepuno i svi su disali u istom ritmu – muzike koja je izvođena sa bine Letnje Pozornice u Tvrđavi. A onda, nasred koncerta, pljusak. Zavesa od kiše između pozornice i publike ali razdvajajući ih. Oni retki koji imaju kišovrane, bar na kratko su zaštitili svoje glave, ali ni to im nije vredelo. Kiša ne posustaje, ali ni muzičari, ni gledaoci. Svi su pokisli do gole kože. I niko ne mrda sa svoj mesta. Koncert i dalje traje.

Kiša je omela samo jedan deo koncerta. Iako spremna, i izašla na binu, nije nastupila Tamara Aleksić koja je trebala da na pozornici odglumi Šeherezad. Kiša  je nakvasila kablove i  muzičari ostaju bez ozvučenja. Nemanja se izvinjava publici, kaže da zbog sigurnosti ovaj deo progama izostaje, obećava Nišlijama “Vratićemo se da izvedemo Šeherezadu” .

Nemanja Radulović je posle četiri godine ponovo u Nišu i vredi pokisnuti da bi ga slušali.

Nemanja koncert završava sa tri bisa.

Ovaj koncert je jedan od onih  koji se pamti. Svetski poznati virtuoz na violini, svoja prva znanja i uspehe osvojio je upravo u Nišu. sada živi u Francuskoj.  Tokom svoje karijere svirao je u najvećim koncertnim dvoranama u svetu i osvajao prestižne nagrade i priznanja. Među njima su i „ Jozef Joakim“ u Hanoveru, „Stradivarius“ u Kremoni, 2014. godine je u Francuskoj izabran za najboljeg solo instrumentalistu, a pre dve godine postao je i francuski Vitez umetosti. U svojoj diskografiji ima deset albuma, dok je poslednji, „Bajka“, objavljen 2018. godine.

Sinoćni koncert je organizovan pod pokroviteljstvom grada Niša, a u organizaciji Studentskog kulturnog centra Niš i Niškog kulturnog centra , kao i uz podršku lokalnih institucija (Turističke organizacije Niš, Gradske opštine Medijana, Fakulteta umetnosti u Nišu, Parking servisa i JKP Mediana).

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.