Plenković i mitropolit Porfirije za nastavak dijaloga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2019, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plenković i mitropolit Porfirije za nastavak dijaloga

Hrvatski premijer Andrej Plenković primio je danas u sedištu vlade mitropolita zagrebačko-ljubljanskog dr. Porfirija Perića, a na sastanku je bio i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.

Kako je saopšteno iz vlade, premijer Plenković i mitropolit Porfirije izrazili su želju za nastavak dijaloga i partnerstva predstavnika Vlade i državnih institucija sa predstavnicima crkava i verskih zajednica u Hrvatskoj.

Mitropolit Porfirije založio se za zajedničko delovanje u rešavanju pitanja koja su važna za vernike Srpske pravoslavne crkve i srpsku nacionalnu manjinu, prenosi Hina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.