Plenković i mitropolit Porfirije za nastavak dijaloga

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Mar.2019, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plenković i mitropolit Porfirije za nastavak dijaloga

Premijer Hrvatske Andrej Plenković i mitropolit zagrebačko-ljubljanski SPC Porfirije izrazili su danas na sastanku u Zagrebu želju za nastavkom dijaloga i partnerstva predstavnika Vlade i državnih institucija, kao i predstavnika crkava i verskih zajednica u Hrvatskoj, saopštila je Vlada.

Mitropolit Porfirije založio se za zajedničko delovanje u rešavanju pitanja koja su važna za vernike Srpske pravoslavne crkve i srpsku nacionalnu manjinu.

Plenković je, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se dodaje u saopštenju vladine pres službe, naveo da Vlada radi na jačanju zaštite prava svih nacionalnih manjina, uključujući i veća izdvajanja za ekonomski razvoj i rešavanje pitanja koja su se godinama odlagala.

Sastanku u sedištu Vlade prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Plenković i mitropolit Porfirije za nastavak dijaloga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2019

Hrvatski premijer Andrej Plenković primio je danas u sedištu vlade mitropolita zagrebačko-ljubljanskog dr. Porfirija Perića, a na sastanku je bio i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović...Kako je saopšteno iz vlade, premijer Plenković i mitropolit Porfirije izrazili su želju za nastavak...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.