Planovi Kongresa srpsko-američkog prijateljstva

Izvor: RTS, 29.Jan.2020, 00:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planovi Kongresa srpsko-američkog prijateljstva

Kongres srpsko-američkog prijateljstva postoji već dve godine da bi pospešio saradnju u privredi, kulturi, obrazovanju. Na drugoj godišnjici predstavljena je Deklaracija o strateškom partnerstvu Srbije i Sjedinjenih Država.
Vladimir Marinković, potpredsednik Skupštine Srbije, ističe da se strateško partnerstvo Srbije i SAD može dostići.

"Možemo da se vratimo na onaj put od pre 101 godinu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kada je srpska zastava bila i vijorila se ispred Bele kuće. Mislim da smo se prethodnih godina vratili na te stare staze i da je upravo ova godina pravo vreme da radimo mnogo intezivnije", dodaje Marinović.
Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović rekla je da zna "kao i mnogi ljudi koji su u ovoj prostoriji" da je srce Srbije najviše okrenuto ka istoku dodajući da "isto tako zna da je Srbiji uvek bilo dobro kada joj je glava bila okrenuta ka zapadu".
"Srbiji jeste mesto na zapadu, u Evropi, u prijateljstvu sa SAD ali tako da nikada ne ugrozi svoja prijateljstva sa svim onim zemljama koje su na istoku", napomenula je Mihajlovićeva.
Prema rečima ambasadora SAD u Srbiji Entonija Godfrija, Kongres srpsko-američkog prijateljstva je napravio sjajan posao kako bi vratio srpsko-američke odnose na pravi put, koji, kaže, imaju tradiciju dugu 138 godina.
"Mi se ne borimo za uticaj u Srbiji, zajednički cilj nam je da Srbija i ceo region budu deo EU", kaže Godfri.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.