Plan je napravljen; F/A-18 sletaće na auto-put; Sve se zatvara

Izvor: B92, 19.Feb.2024, 10:38

Plan je napravljen; F/A-18 sletaće na auto-put; Sve se zatvara

Švajcarske vazdušne snage spremaju se za najgori mogući scenario zbog čega je naloženo pilotima borbenih aviona da vežbaju sletanje na auto-put.

Plan je da vežba započne u junu, a vežbaće se sa borbenim letelicama F/A-18. Švajcarska vlada je već odobrila taj plan, preneo je Index.hr.

Navedeno je da će se vežba izvoditi na auto-putu A1, između Avenčesa i Pajernea u okrugu Vaud jugozapadno od glavnog grada Berna, koji će biti zatvoren na najviše 36 sati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i to od od 4. do 6. juna.

Takođe, vlasti su navele da će celokupan saobraćaj u tom region biti preusmeren jer vazdušne snage žele da testiraju mogu li avioni da poleću i sleću na drugim lokacijama u slučaju da aerodrome nije dostupan.

"Bezbednosna situacija u Evropi nastavila je da se pogoršava poslednjih godina, posebno s ruskim ratom protiv Ukrajine", obrazložila je švajcarska vlada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Švajcarska će testirati poletanje i sletanje vojnih aviona na auto-put

Izvor: Radio 021, 19.Feb.2024

Švajcarske vazduhoplovne snage u junu će vežbati poletanje i sletanje borbenih aviona F/A-18 na auto-put.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.