Ponedeljak, 19.02.2024.

09:33

Plan je napravljen; F/A-18 sletaće na auto-put; Sve se zatvara

Švajcarske vazdušne snage spremaju se za najgori mogući scenario zbog čega je naloženo pilotima borbenih aviona da vežbaju sletanje na auto-put.

Izvor: index.hr

Plan je napravljen; F/A-18 sletaće na auto-put; Sve se zatvara
EPA-EFE/ANTHONY ANEX

Plan je da vežba započne u junu, a vežbaće se sa borbenim letelicama F/A-18. Švajcarska vlada je već odobrila taj plan, preneo je Index.hr.

Navedeno je da će se vežba izvoditi na auto-putu A1, između Avenčesa i Pajernea u okrugu Vaud jugozapadno od glavnog grada Berna, koji će biti zatvoren na najviše 36 sati i to od od 4. do 6. juna.

Takođe, vlasti su navele da će celokupan saobraćaj u tom region biti preusmeren jer vazdušne snage žele da testiraju mogu li avioni da poleću i sleću na drugim lokacijama u slučaju da aerodrome nije dostupan.

"Bezbednosna situacija u Evropi nastavila je da se pogoršava poslednjih godina, posebno s ruskim ratom protiv Ukrajine", obrazložila je švajcarska vlada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

20 h

Podeli: