Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2023, 20:23

Pisac otkriva: Ne samo „Ana Miloš“, bio sam i Kosta Carić, Ivan Drnčula…

"Skoro sve se sad svodi na to da se knjiga proda, a trebalo bi da se vrednuje književnost, a ne da je nešto prodato, banalizovao se pristup književnosti. Očekivao sam kritike i ovakve reakcije, razumem da su se neki osetili izigrano, ali za pravu umetnost mora nešto i da se žrtvuje", rekao je Miloš K. Ilić, pisac koji je u svojoj nedavno objavljenoj knjizi "Po zanimanju Ana Miloš" otkrio kako je godinama pisao pod tim izmišljenim imenom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Milica Vučković i Ana Vučković Denčić povodom “književno – medijske diverzije”: Od književnosti prave tabloide

Izvor: Danas, 30.Nov.2023, 16:51

“Iza priča Ane Miloš krije se oštro oko za krhku ljudskost koja, manje ili više uspješno, prolazi kroz ralje posttranzicijskog kapitalizma”, navela je, između ostalog, književnica Lana Bastašić u recenziji knjige “Kraj raspusta i druge priče” (Booka), koja se ovih dana ponovo pominje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.