Pijani vojnici Eufora napali dvoje mladih Banjalučana

Izvor: Blic, 11.Nov.2012, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijani vojnici Eufora napali dvoje mladih Banjalučana

Dvojica pijanih vojnika Eufora iz Tuzle su, kako su preneli banjalučki mediji, fizički maltretirali devojku i mladića u ranim jutarnjim satima. Oni su potom privedeni i odmah pušteni.

- Osobe koje je banjalučka policija jutros privela zbog fizičkog napada na dvoje građana Banjaluke u Ulici cara Dušana, pripadnici su LOT tima Eufora stacioniranog u bazi u Tuzli - potvrdio je komandir Policijske stanice Banjaluka Željko Stojnić.

On je rekao da nije utvrđeno državljanstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pripadnika Eufora, te da su se oni nakon privođenja pozvali na imunitet. Stojnić je dodao da je o ovom događaju obaveštena Euforova baza u Tuzli.

- Od pripadnika Eufora su uzete izjave na okolnosti napada, a prilikom privođenja nije bilo otpora - rekao je Stojnić, dodajući da su navedena lica odavali utisak alkoholisanosti.

Portparol Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka Tamara Radlović rekla je da je Ana Ćurić (21), koja je rano jutros primljena u prijemnu hiruršku ambulantu, detaljno pregledana i da je ustanovljena kontuzija levog kuka, te da je nakon što su joj dati analgetici poslata na kućno lečenje.

Portparol Eufora Dejvid Kolins rekao je ranije Srni da se u Euforu provodi istraga o incidentu u Banjaluci u kojem su učestvovala dvojica austrijskih pripadnika ovih međunarodnih snaga. Kolins nije mogao da kaže više detalja o incidentu, dok istraga ne bude završena.

General: Privedeni nisu pripadnici turskih snaga

Komadant turskog bataljona pri snagama EUFOR-a u BiH, brigadni general Fatih Ilhan demantovao je navode o hapšenju pripadnika turskih snaga zbog napada.

- Privedena dvojica vojnika nemaju veze sa turskim bataljonom. Oni su pripadnici austrijske vojske - rekao je Ilhan.

On je podsetio na navode iz kojih je moguće izvesti zaključak da su turski vojnici bili akteri pomenutog incidenta, što je, kako je rekao, pogrešno.

Ilhan je rekao da je komanda turskog bataljona istražila taj slučaj i došla do zaključka da vojnici vrše dužnost u austrijskoj vojsci i da je jedan od njih turski državljanin.

Povezane vesti: Dva avganistanska vojnika napala ISAF, ranjen strani vojnik Dodik uputio inicijativu za demilitarizaciju BiH U BiH 17 godina od završetka rata i dalje na hiljade čuvara mira BiH se povlači iz Avganistana U Dagestanu ubijeni vojnici i vrhovni verski vođa muslimana

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

INCIDENT U BANJALUCI: Pijani vojnici Eufora napali dvoje mladih!

Izvor: Telegraf.rs, 11.Nov.2012

Dvojica vidno alkoholisanih pripadnika međunarodnih vojnih snaga rano jutros su fizički maltretirali devojku i mladića. Vojnici su privedeni i odmah pušteni, a devojci je ustanovljena kontuzija kuka

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.