INCIDENT U BANJALUCI: Pijani vojnici Eufora napali dvoje mladih!

Dvojica vidno alkoholisanih pripadnika međunarodnih vojnih snaga rano jutros su fizički maltretirali devojku i mladića. Vojnici su privedeni i odmah pušteni, a devojci je ustanovljena kontuzija kuka

  • 1

Dvojica pijanih vojnika Eufora iz Tuzle su, kako su preneli banjalučki mediji, fizički maltretirali devojku i mladića u ranim jutarnjim satima. Oni su potom privedeni i odmah pušteni.

Policija je uzela izjave od privedenih pripadnika Eufora.

- Osobe koje je banjalučka policija jutros privela zbog fizičkog napada na dvoje građana Banjaluke, u Ulici cara Dušana, pripadnici su LOT tima Eufora, stacioniranog u bazi u Tuzli - potvrdio je komandir Policijske stanice Banjaluka Željko Stojnić.

On je rekao da nije utvrđeno državljanstvo pripadnika Eufora, te da su se oni nakon privođenja pozvali na imunitet. Stojnić je dodao da je o ovom događaju obaveštena Euforova baza u Tuzli.

- Od pripadnika Eufora uzete su izjave na okolnosti napada, a prilikom privođenja nije bilo otpora - rekao je Stojnić, dodajući da su navedena lica odavala utisak alkoholisanosti.

Portparol Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka Tamara Radlović rekla je da je Ana Ćurić (21), koja je rano jutros primljena u prijemnu hiruršku ambulantu, detaljno pregledana i da joj je ustanovljena kontuzija levog kuka, te da je  poslata na kućno lečenje nakon što su joj dati analgetici.

Portparol Eufora Dejvid Kolins rekao je ranije Srni da se u Euforu sprovodi istraga o incidentu u Banjaluci, u kojem su učestvovala dvojica austrijskih pripadnika ovih međunarodnih snaga. Kolins nije mogao da kaže više detalja o incidentu dok istraga ne bude završena.

Komadant turskog bataljona pri snagama Eufora u BiH, brigadni general Fatih Ilhan, demantovao je navode o hapšenju pripadnika turskih snaga zbog napada.

- Privedena dvojica vojnika nemaju veze sa turskim bataljonom. Oni su pripadnici austrijske vojske - rekao je Ilhan.

On je podsetio na navode iz kojih je moguće izvesti zaključak da su turski vojnici bili akteri pomenutog incidenta, što je, kako je rekao, pogrešno.

Ilhan je rekao da je komanda turskog bataljona istražila taj slučaj i došla do zaključka da vojnici vrše dužnost u austrijskoj vojsci i da je jedan od njih turski državljanin.

(Telegraf.rs / Srna, Tanjug / Foto: Ilustracija)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Željko

    12. novembar 2012 | 08:40

    i treba stoko da biju,kad smo im dozvolili da postoje u rs.sto ih nema u srbiji?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA