Petnica, najbolji uslovi za buduće naučnike

Izvor: RTS, 02.Maj.2014, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petnica, najbolji uslovi za buduće naučnike

Istraživačka stanica Petnica obezbedila je sjajnu opremu za buduće polaznike, ističe direktor Fonda Petnica Nikola Božić. Petnica je prevazišla finansijske probleme uz pomoć prošle vlade, rekao je Božić za RTS i dodao da se organizuju programi kako za učenike i studente, tako i za nastavnike.

Direktor fonda Petnica Nikola Božić kaže da je ta naučna ustanova sa prethodnom vladom dogovorila finansiranje za ovu godinu i da su prva sredstva isplaćena.

"Prevazišli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << smo probleme. Država je shvatila da Petnicu treba podržavati, makar i sa minimalnim sredstvima", rekao je Božić za Dnevnik RTS-a.

Istraživačka stanica Petnica - jedinstvena je naučna ustanova koja organizuje programe dodatne nastave za učenike osnovnih i srednjih škola, ali i studente nadarene za samostalni rad i zainteresovane za nauku.

Petnica organizuje brojne kampove, a pre tri nedelje obeležen je i 3000. seminar.

"Organizovani su programi za učenike osnovnih i srednjih škola, za studente, ali i nastavnike. Važno je raditi na podsticanju da se usavršavaju", kaže Božić ističući da je za učenike najbolje da rade sa nastavnicima koji prate trendove u svetu nauke.

Uz podršku Investicione banke, Petnica je, kaže Božić, obezbedila sjajnu opremu. "Mnogo je više prijavljenih. Treba da izaberemo najmotivisanije i omogućimo im najbolje uslove", istakao je Božić.

U programu Petnice slede prolećni, pa letnji seminar. "Programi se realizuju do kraja oktobra. Septembar i oktobar će biti više posvećeni studentima", kaže Božić naglasivši da ima sve više zainteresovanih akademaca.

Petnicu posećuju i studenti iz inostranstva. "Već treću godinu studenti iz Francuske dolaze na usavršavanje na dve nedelje rada u našim laboratorijama", rekao je Božić.

Ističe da su predavači bivši polaznici koji su angažovani u brojnim institucijama u svetu i spremni da posvete vreme Petnici i sadašnjim generacijama pruže priliku da se bave naukom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Petnica", najbolji uslovi za buduće naučnike

Izvor: RTS, 02.Maj.2014

Istraživačka stanica "Petnica" obezbedila je sjajnu opremu za buduće polaznike, ističe direktor Fonda "Petnica" Nikola Božić. "Petnica" je prevazišla finansijske probleme uz pomoć prošle vlade, rekao je Božić za RTS i dodao da se organizuju programi kako za učenike i studente, tako i za nastavnike...Direktor...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.