Izvor: RTS, 17.Nov.2022, 14:35

Petković: Verifikovanje mandata Srpske liste ne znači njihov povratak u parlament

Odluka predstavnika Srpske liste da danas u prištinskom parlamentu izvrše tehničku varifikaciju mandata nikako ne znači vraćanje te liste u prištinske institucije, već osujećenje Kurtijevog plana da njihova mesta popuni Srbima koji podržavaju Prištinu, a ne Beograd, poručio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
Petar Petković je naveo da su razlog verifikacije mandata nova saznanja da premijer privremenih prištinskih institucija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Aljbin Kurti sprema, kako kaže, pakleni plan osvete srpskom narodu na KiM.

"Reč je o listama Rašića, Petkovića i Rade Trajković, političkim partijama koje su apsolutno minorne, koje gotovo ne postoje na Kosovu i Metohiji, za koje je na poslednjim izborima glasalo negde između 0,17 i 0,05 odsto srpskog naroda na KiM, reč je predstavnicima političkih partija koji su na nivou statističke greške", kazao je Petković novinarima u Palati Srbija.
Dodao je da su predstavnici Srpske liste verifikovali mandate i odmah napustili Skupštinu kako bi se zadržala ta mesta u parlamentu i kako Kurti ne bi mogao da započne promenu tzv. ustava Kosova kojim su zagarantovana određena prava srpskom narodu na KiM.
"Ukoliko bi se ostvario scenario da u tim poslaničkim klupama sednu Rašićevi ljudi, Rada Trajković, ljudi Slaviše Petkovića koji nemaju nikakav legitimitet i za koje gotovo niko nije glasao na KiM dogodilo bi se da Kurti odmah krene u promenu ustava i člana 144 gde bi oduzeli to najjače oružje koje ima Srpska lista i predstavnici srpskog naroda na KiM", objasnio je Petković.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.