Petković: Kurti sprema pakleni plan osvete srpskom narodu

Izvor: B92, 17.Nov.2022, 14:09

Petković: Kurti sprema pakleni plan osvete srpskom narodu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković oglasio se povodom odluke predstavnika Srpske liste.

Oni su odlučili da danas u parlamentu tzv. Kosova izvrše tehničku verifikaciju svojih mandata nikako ne znači vraćanje Srpske liste u prištinske institucije.

"Sve ostaje onako kako su Srbi zaključcima od 5. novembra jasno i glasno rekli - nema povratka u prištinske instiucije dok se ne povuče protipravna odluka Prištine o preregistraciji i dok >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se formira ZSO. Želim da budem apsolutno jasan, razlog verifikacije ovih mandata od strane poslanika Srpske liste jeste isključivo taj što smo došli do najnovijih saznaja da Kurti sprema pakleni plan osvete srpskom narodu na KiM“, rekao je Petković.

Prema njegovim rečima, Kurtijev plan je bio da mesta koja su zagarantovana za predstavnike Srpske liste popuni sa onim Srbima koji podržavaju Prištinu i Kurtija, a ne Beograd i ne srpski narod na Kosovu.

"Reč je o listama Rašića, Petkovića i Rade Trajković. Reč je o političkim partijama koje su aposulutno minorne, koje gotovo ne postoje na KiM, za koje je na poslednjim izborima glasalo negde između 0,17 i 0,05 odsto srpskog naroda na KiM, rec je o predstavnicima političkih partija koje su na nivou statističke greške“, kaže Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"VERIFIKACIJA MANDATA NE ZNAČI VRAĆANJE U INSTITUCIJE" Petković: Kurti sprema pakleni plan osvete srpskom narodu na KiM

Izvor: Blic, 17.Nov.2022

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da odluka predstavnika Srpske liste da danas u kosovskom parlamentu izvrše tehničku verifikaciju svojih mandata nikako ne znači vraćanje Srpske liste u prištinske institucije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.