Peticiju protiv rijalitija za dva dana potpisalo više od 55.000 ljudi

Izvor: Radio 021, 02.Sep.2015, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peticiju protiv rijalitija za dva dana potpisalo više od 55.000 ljudi

Studentska organizacija "Sistem vrednosti" i mladi muzičari sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu podržali su internet peticiju protiv rijaliti programa, akcijom "Hoćemo kulturu, a ne reality!".

Protesti sa interneta preselili su se i na ulice - grupa studenata je na Trgu Republike u Beogradu muzičkim koncertom poslala jasnu poruku protiv rijaliti programa. Oni su poručili da žele muzeje i pozorišta, a ne "Farme" , "Parove" i "Velikog brata" i, kako navode, pokazali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da cene pravu srpsku i evropsku kulturu i da su protiv promocije nemoralnosti i gluposti kojima obiluju TV programi.

Kako se navodi u saopštenju, oni su pozivali sve koji dele njihovo mišljenje da podele sliku i da na taj način pokažu da cene prave vrednosti i da nas šund i kič kojim nas bombarduju sa zapada ne zanimaju.

Skrenuli su pažnju da je Narodni muzej godinama zatvoren, da se mnoga pozorišta i druge institucije nalaze u teškoj finansijskoj situaciji i da je građanima uskraćeno osnovno pravo na kulturu, ali očigledno da mnogi nemaju sluha za to i da više cene rijaliti programe.

Peticiju protiv rijaliti programa za 48 sati potpisalo je više od 55.000 ljudi.

Onlajn peticiju možete da potpišete OVDE.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.