Pet hiljada vojnika u Kforu

Izvor: RTS, 16.Feb.2011, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet hiljada vojnika u Kforu

Kada Kfor završi reorganizaciju, na Kosovu će ostati 5.000 pripadnika međunarodnih mirovnih snaga, rekao komandant Kfora Erhard Biler.

Komandant Kfora Erhard Biler izjavio je da će za nekoliko dana Kfor završiti reorganizaciju, posle koje će na Kosovu ostati 5.000 pripadnika međunarodnih mirovnih snaga.

"Kfor će i dalje ostati potpuno operativan, tako što će biti fleksibilniji, mobilniji i na taj način što će održati visoku gotovost i profesionalnost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svojih vojnika", naveo je Biler u pisanoj izjavi.

Biler je naglasio da se situacija na Kosovu bitno poboljšala i da se može oceniti kao mirna i stabilna, zahvaljujući velikom doprinosu stanovništva, lokalnih političara i verskih vođa.

Reorganizacija predviđa dve nove borbene grupe, koje će delovati širom Kosova i biti direktno potčinjene komandantu Kfora.

Kako je predviđeno reorganizacijom, Kfor će ukinuti zone odgovornosti i neće biti u direktnoj vezi sa stanovništvom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.