Biler: Na Kosovu ostaje 5.000 vojnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2011, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biler: Na Kosovu ostaje 5.000 vojnika

PRIŠTINA -

Komandant Kfora Erhard Biler izjavio je da će za nekoliko dana Kfor završiti sa reorganizacijom, nakon koje će na Kosovu ostati 5.000 pripadnika međunarodnih mirovnih snaga.

"Kfor će i dalje ostati u potpunosti operativan, tako što će biti fleksibilniji, mobilniji i na taj način što će održati visoku gotovost i profesionalnost svojih vojnika", naveo je Biler u pisanoj izjavi.

Biler je naglasio da se situacija na Kosovu "bitno poboljšala i ukupno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se može oceniti kao mirna i stabilna", zahvaljujući velikom doprinosu stanovništva, lokalnih političara i verskih vođa.

Reorganizacija predviđa dve nove borbene grupe, koje će delovati širom Kosova i biće direktno potčinjene komandantu Kfora.

Kako je predviđeno reorganizacijom, Kfor će ukinuti zone odgovornosti i neće biti u direktnoj vezi sa stanovništvom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.