Biler: Na Kosovu ostaje 5.000 pripadnika Kfora

Izvor: Blic, 16.Feb.2011, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biler: Na Kosovu ostaje 5.000 pripadnika Kfora

PRIŠTINA - Komandant Kfora Erhard Biler saopštio je da će za nekoliko dana Kfor završiti sa reorganizacijom posle koje će na Kosovu ostati 5.000 pripadnika međunarodnih mirovnih snaga.

Kfor će i dalje, kako se navodi u današnjem saopštenju, ostati u potpunosti operativan, tako što će biti fleksibilniji, mobilniji i na taj način što će održati visoku gotovost i profesionalnost svojih vojnika.

Biler je u saopštenju kancelarije Kfora naglasio da se situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << širom Kosova bitno poboljšala i ukupno se može oceniti kao mirna i stabilna, zahvaljujući velikom doprinosu stanovništva, lokalnih političara i verskih vođa.

Reorganizacija predviđa dve nove borbene grupe koje će delovati širom Kosova i biće direktno potčinjene komandantu Kfora. Kfor neće imati zone odgovornosti i neće biti u direktnoj vezi sa stanovništvom.

Borbene grupe će, kako se precizira, biti u direktnoj vezi sa Kforovim partnerima, zvaničnicima i stanovništvom.

Biler je u kampu grčkih pripadnika Kfora "Riga od Fere" kod Uroševca, tokom jučerašnje primopredaje komande, izrazio zahvalnost odlazećem komandantu Georgisu Haciteofanusu na posvećenosti tokom svog mandata i poželeo dobrodošlicu novom komandantu Lamprosu Zumisu.

Komandant Kfora je istakao važnu ulogu i "snažan profesionalan doprinos grčkog kontigenta koji je bio raspoređen na severu, ali i na jugu Kosova".

Povezane vesti: Biler: Od 1. marta Kfor štiti samo četiri manastira Biler: Pet hiljada vojnika je dovoljno na Kosovu Biler: Uskoro mere protiv krijumčarenja na severu Kosova General Biler zabrinut za Srbe u Žaču Biler i Miletić: Veoma dobra saradnja Kfora i Vojske Srbije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.