Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Apr.2017, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paunović: Vidljivi pomaci u poboljšanju položaja Roma

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović ocenila je danas, na Svetski dan Roma, da su načinjeni vidljivi pomaci u poboljšanju položaja romske populacije.

"Smatram da su, pored redovnih aktivnosti, važne nove inicijative - dodeljene su stipendije učenicima, obezbeđena lična dokumenta, ali i uvedena baza podataka o neformalnim naseljima", rekla je Paunović za Radio-televiziju Srbije.

Paunović je rekla i da je važno to što su u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << mapirana neformalna naselja i da ih ima oko 580.

Govoreći o podizanju zida oko pretežno romskog naselja Marko Orlović u Kruševcu, Paunović je rekla da taj zid nije znak diskriminacije, već da je podignut iz bezbednosnih razloga.

"Zid je postavljen kako bi naselje odvojio od saobraćajnice. Zbog bezbednosti i zvučne izolacije", rekla je Paunović i dodala da se stanovnici tog romskog naselja nisu žalili Kancelariji za ljudska i manjinska prava.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.