Pastor: Osuditi zločine nad svim žrtvama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2012, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: Osuditi zločine nad svim žrtvama

NOVI SAD -

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da pokrajinski parlament sutra treba da usvoji deklaraciju u kojoj će biti osuđeni zločini nad pripadnicima svih naroda, a ne samo srpskog.

"Događaj u petak će prvenstveno govoriti o Srbima i on može da pokrene proces u kojem će eventualno i drugi, u drugom kontekstu, da pokreću slične inicijative", kazao je Pastor za današnji novosadski Mađar so.

Pastor je rekao da je, prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saznanjima, Vlada Vojvodine upravo na taj način dopunila Predlog dekleracije koje su podnele opozicione partije u pokrajinskoj skupštini, okupljene oko Srpske napredne stranke.

Opozicija je u svom predlogu zahtevala samo osudu zločina nad Srbima, a Pastor je rekao da je naknadno pristala na dopunu deklaracije, odnosno da se osude zločini nad svim nevinim žrtvama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.