Izvor: Magyar Szó, 13.Dec.2012, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvođanska vlada dopunila deklaraciju

Povodom Deklaracije o osudi zločina učinjenih nad pripadnicima srpskog naroda na prostoru bivše Jugoslavije, koja će se na predlog Srpske napredne stranke, Demokratske stranke Srbije i Demokratske stranke u petak naći na dnevnom redu Skupštine Vojvodine, predsednik tog doma Ištvan Pastor izjavio je da je, prema njegovim saznanjima, Vlada Vojvodine nacrtu tog dokumenta dodala jednu rečenicu, ne menjajući njegov naziv, u kojoj se kaže da isti stav važi i za ostale nevine žrtve, bilo kojoj naciji da pripadaju i bez obzira u kojim da su ratnim dejstvima oni izgubili život. Pastor je naveo da je predlog i za njega samog problematičan zbog toga što njegov tekst govori isključivo o Srbima. Dodao je i da razume razloge za njegovo pokretanje, i da predlog predstavlja reagovanje na nedavno donete odluke Haškog tribunala.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Magyar Szó...






Povezane vesti

Skupština Vojvodine sutra o deklaraciji i razvojnom fondu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2012

NOVI SAD -..Poslanici Skupštine Vojvodine izjasniće se sutra o predlogu Deklaracije o osudi zločina učinjenih nad pripadnicima srpskog naroda na prostorima bivše Jugoslavije a razmatraće najverovatnije i nacrt zakona o Razvojnom fondu pokrajine, koji vojvođanska vlada upućuje po hitnom postupku...Predlog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.