Parovi iz celog sveta obeležili godišnjicu čuvenog poljupca na Tajms skveru

Izvor: Blic, 15.Avg.2015, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parovi iz celog sveta obeležili godišnjicu čuvenog poljupca na Tajms skveru

Parovi iz svih krajeva sveta okupili su se u petak na Tajms skveru u Njujorku kako bi obeležili 70-godišnjicu čuvenog poljupca kojim je proslavljen kraj Drugog svetskog rata.

Poljupci su pljuštali u senci sedam metara visoke skulpture mornara koji strasno ljubi medecinsku sestru u beloj uniformi, prizor koji je 14. avgusta 1945, na dan kapitulacije Japana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ovekovečio fotograf Alfred Ajzenštat. Znak za početak ljubljenja dali su Rej i Eli Vilijams iz Džordžije koji su se venčali samo dan nakon objave kraja rata.

- Sećam se radosti koja je zahvatila celu zemlju nakon predaje Japana. Bili smo dvostruko uzbuđeni jer smo slavili kraj rata i naše venčanje - kazao je Rej.

- Mislim da je ovo zaista jedan lepi simbol mira i ljubavi. Obožavam ovakve rituale - rekla je jedna holandska turistkinja koja je u Njujork došla sa svojim suprugom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.