Od poljupca na Tajms skveru - 70 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2015, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od poljupca na Tajms skveru - 70 godina

Parovi iz svih krajeva sveta okupili su se u petak na Tajms skveru u Njujorku kako bi obeležili 70-godišnjicu čuvenog poljupca kojim je proslavljen kraj Drugog svetskog rata.

Kako prenosi AP, poljupci su pljuštali u senci sedam metara visoke skulpture mornara koji strasno ljubi medicinsku sestru u beloj uniformi, prizor koji je 14. avgusta 1945, na dan kapitulacije Japana, ovekovečio fotograf Alfred Ajzenštat.

Znak za početak ljubljenja dali su Rej >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Eli Vilijams iz Džordžije koji su se venčali samo dan nakon objave kraja rata.

"Sećam se radosti koja je zahvatila celu zemlju nakon predaje Japana", kazao je Rej.

"Bili smo dvostruko uzbuđeni jer smo slavili kraj rata i naše venčanje", dodao je on.

"Mislim da je ovo zaista jedan lepi simbol mira i ljubavi", rekla je jedna holandska turistkinja koja je u Njujork došla sa svojim suprugom.

"Obožavam ovakve rituale", dodala je ona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.