Izvor: Nezavisne Novine, 30.Maj.2016, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlament BiH: Usvojen dnevni red

SARAJEVO - Na hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH usvojen je dnenvi red sa jednom tačkom koja glasi "Informacija Vijeća ministara o odluci Velimira Jukića, dirketora Agencije za statisitku BiH o jedinstvenom programu popisa stanovništa".

Saša Magazinović, poslanik SDP-a tražio je na današnjoj hitnoj sjednici da se na dnevni red uvrsti informacija Vijeća ministara BiH o sadržaju pisma namjere za novi aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Prijedlog SDP-a nije usvojen.

Upravo je završena rasprava o dnevnom redu.

Mladen Bosić, predsjedavjaući Predstavničkog doma BiH dao je pauzu od pola sata kako bi sazvao prošireni Kolegij ovog doma.

Dušanka Majkić (SNSD) kazala je u izjavi novinarima u Sarajevu da će od Predstavničkog doma BiH tražiti da od Vijeća ministara BH zahtijeva da Jukićevu odluku stavi van snage.

Denis Bećirović (SDPBiH) kazao je novinarima da ako se na ovakav način bude vodila sjednica, "ona će biti festival šovinizma, nacionalizma i prebrojavanja krvnih zrnaca".

Vanredna sjendica Predstavničkog doma Parlamentarne skušptine BiH počela je danas, a na dnenvom redu je samo jedna tačka i to Informacija Vijeća minsitara BiH o odluci Velimira Jukića, dirketora Agencije za statisitku o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva.

Sjednica je zakazana na zahtjev Kluba poslanika SNSD-a.

Sjednici prisustvuju Velimir Jukić, Emir Kremić, direktor Federalnog zavoda za statisiku, Radmila Čičković, dirketorica Republičkog zavoda za statistiku RS.

Sjendici ne prisustvuje Denis Zvizdić, predsjedavjaući Vijeća minsitara BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.