Papina porodica i srećna i tužna

Izvor: Blic, 14.Mar.2013, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papina porodica i srećna i tužna

Porodica novoizabranog pape Franja je u šoku, srećna, ali i tužna jer se sada pitaju kada će ga ponovo videti. Papa Franja

Papin bratanac Hose Bergoljo (29) ispričao je novinarima da se nakon vesti o izboru Horhea Bergolja za poglavara Rimokatoličke crkve, cela porodica okupila i molila za papu.

- Bili smo uzbuđeni i emitovni i prisećali smo se porodičnih anegdota - ispričao je Hose koji kaže da je za vest da mu je stric izabran za papu saznao na poslu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Hose je za argentinski list "La Nasion" ispričao da je bio u šoku i da nije verovao onome što čuje.

- Odmah sam otišao s posla kako bi sa majkom i papinom sestrom Mariom Elenom proslavio - kazao je Hose.

Osećanja su mu kaže podeljenja. S jedne strane je srećan, ali istovremeno oseća i nostalgiju jer zna da voljenog strica sada neće videti.

- Poslednji put kada smo se videli nismo spominjali konklavu, ali smo bili svesni činjenice da bi mogao biti izabran - naveo je Hose.

Inače, porodica papu opisuje kao skromnog i štedljivog.

Papin rođak kaže da su mu za put na konklavu poslali avionsku kartu za prvu klasu, ali da je on molio da ga premeste u ekonomsku kojom je uvek putovao.

Opisuju ga i kao čoveka od naroda, velike poniznosti i velikog srca, ali i čoveka koji, kako kažu, stoji čvrsto na zemlji.

Naučio je da kuva nakon što je njegova majka Regina Maria Sivori ostala paralizovana posle petog porođaja.

- Sve nas je naučila da znamo da skuvamo makar špagete milaneze - ispričao je jednom papa, a kuvanje je usavršio na fakultetu gde je uvek bio zadužen za nedeljni ručak.

Papa Bergoljo se, vele, nikada nije hvalio svojim kulinarskim umećem, a jednom prilikom je na pitanje novinara o kuvarskim sposobnostima odgovorio: "Do sada nikoga nisam otrovao".

Povezane vesti: Novoizabrani papa dan počeo molitvom u rimskoj bazilici Dačić čestitao papi Franji na izboru Novi papa “kardinal siromašnih”: Vozi se javnim prevozom i sam sebi kuva Tucić: Izbor novog pape predstavlja iznenađenje Papa Franja prvi Latinoamerikanac i jezuita na čelu Vatikana

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.