Papa blagoslovio svoje sledbenike na internetu u prvom tvitu

Izvor: Blic, 12.Dec.2012, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa blagoslovio svoje sledbenike na internetu u prvom "tvitu"

Papa Benedikt XVI poslao je danas prvu poruku sa svog tviter naloga, blagosloveći na stotine hiljada svojih internet sledbenika.

"Dragi prijatelji, srećan sam što sam u kontaktu sa vama preko tvitera. Hvala za vaše velikodušne odgovore. Blagosiljam sve vas od srca", napisao je 85. godišnji papa, prenela je agencija AFP.

Od kako je prošle sedmice papa najavio da će početi sa tvitovima pod nalogom @pontifex, više od 650.000 ljudi se registrovalo da prati njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << glavni nalog na engleskom.

Na desetine hiljada drugih prati papine tvitove na arapskom, francuskom, nemačkom, italijanskom, poljskom, portugalskom i španskom jeziku.

Pitanja koja su u poslednjih nedelju dana na Tviteru upućena papi Benediktu Šesnaestom "u većini su irelevantna, ironična, a ponekad uvredljiva", zaključeno je posle analize 20.000 poruka, nekoliko sati pred papin prvi tvit.

Prema sajtu Vatikan insajder, koji je objavio zaključke istraživanja kompanije Ekspert sistem, specijalizovana za italijanske sajtove, mali broj korisnika Tvitera iskoristio je ponudu da direktno uputi "ozbiljna pitanja" i "pokrene važne teme".

Poglavar Rimokatoličke crkve od pre nedelju dana ima sopstveni nalog na Tviteru (@pontifex), kao novi vid direktnog upućivanja poruke milionima korisnika, većinom mladih, širom sveta.

U tvitovima na italijanskom jeziku upućenim papi, najčešće reči bile su "papa", "Isus", "Bog", "Bogorodica", "crkva", "Vatikan", "svetost" i "nedelja", pokazala je analiza poruka.

Tradicionalni Vatikan je u nastojanju da Rimokatoličku crkvu približi mladjoj populaciji prošle godine pokrenuo informativni portal news.va. Vatikan će, pored toga, pokrenuti i aplikaciju za tzv. pametne mobilne telefone (The Pope App), koja će korisnicima omogućiti da prate mise koje papa drži i dogadjaje na kojima učestvuje u realnom vremenu, kao i da zavire u "zabranjene" delove Vatikana uz pomoć veb-kamera.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papa u prvom tvitu blagoslovio korisnike mreže

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Dec.2012

Papa Benedikt Šesnaesti u prvoj poruci preko Tvitera danas je izrazio zadovoljstvo što je u kontaktu s korisnicima te društvene mreže iz celog sveta i blagoslovio ih. "Dragi prijatelji, srećan sam što sam u kontaktu s vama preko Tvitera. Hvala vam na velikodušnim odgovorima. Blagosiljam vas...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Rimski papa blagosilja na Tviteru

Izvor: Vostok.rs, 12.Dec.2012

12.12.2012. -..Rimski papa Benedikt XVI u sredu je postavio prvu poruku na svom mikroblogu na Tviteru, koji je pokrenut 3. decembra. Pontifikat je naglasio da on želi da komunicira preko Tvitera i zahvalio korisnicima na „velikom odzivu“...Mikroblog poglavara Rimokatoličke crkve (@pontifex), koji...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.