Papa Benedikt XVI: Bog me pozvao da se popnem na planinu

Izvor: Kurir, 24.Feb.2013, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa Benedikt XVI: Bog me pozvao da se popnem na planinu

Papa Bednedikt XVI u svom poslednjem obraćanju vernicima pre odlaska sa funkcije rekao je da će ostatak života provesti u molitvi, meditaciji i izolaciji u manastiru na teritoriji Vatikana i da ga je Bog pozvao da se popne na planinu

VATIKAN - Papa Benedikt XVI izjavio je u svom poslednjem nedeljnom obraćanju uoči najavljene ostavke sledeće sedmice, da je uvek sledio Božje želje i da ne napušta Rimokatoličku crkvu iako se povlači, prenele su agencije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
On je, pred desetinama hiljada vernika na trgu Svetog Petra, takođe, rekao da će nastaviti da služi crkvi i da je voli kroz molitve i meditaciju posle ostavke koju će podneti u četvrtak.

Benedikt je kazao da ga je Bog pozvao "da se popne na planinu".

"Gospod me je pozvao da se popnem na planinu, da se još više posvetim molitvi i meditaciji. Ali to ne znači da ću napustiti crkvu", poručio je 85-godišnji papa sa prozora svoje rezidencije u Apostolskoj palati u Vatikanu.

Bendikt je rekao će ubuduće služiti crkvi sa istom posvećenošću kao i do sada samo na način koji je prikladniji njegovim godinama i snazi.

On će ostatak života provesti u molitvi, meditaciji i izolaciji u manastiru na teritoriji Vatikana.

Papa će održati još jedan govor u sredu na istom trgu.

Papa se poslednji put oglasio na Tviteru

Poglavar Rimokatoličke crkve Benedikt XVI, koji će zvanično abdicirati 28. februara, poslednji put se obratio vernicima preko društvene mreže Tviter.

"U ovom važnom trenutku molim vas da se molite za mene i Crkvu, kao uvek verujući u božje proviđenje", naveo je Benedikt XVI na popularnoj mreži.

Papa je otvorio nalog na Tviteru decembra prošle godine na nekoliko jezika, uključujući arapski i latinski i u tom periodu stekao je blizu 1,6 miliona sledbenika u celom svetu.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.