Panika u Nemačkoj: Svi su u strahu. Troje dece je već umrlo VIDEO

Izvor: B92, 04.Jul.2023, 11:23

Panika u Nemačkoj: Svi su u strahu. Troje dece je već umrlo VIDEO

Roditelji su u strahu zbog najnovije droge koja se pojavila među mladima, a policija upozorava na ozbiljnost situacije.

Tableta "Blue Punisher" koja je u Nemačkoj, u samo nekoliko dana, odnela tri mlada života, pronađena je kod 30-godišnjeg muškarca u Paderbornu u Severnoj Rajni-Vestfaliji.

Policija je saopštila da je muškarac uhapšen u parku Riemekepark, a kod njega je pronađena opasna droga.

Pretražen je i dom 30-godišnjaka. Međutim, istražioci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu uspeli da dođu do daljih saznanja o opasnoj drogi. Odakle tačno muškarcu iz Paderborna tablete, još nije poznato, naveli su iz policije.

"Samo jedna tableta je opasna po život. Droga uzima mlade, zdrave ljude", upozoravaju iz policije.

Opasna droga o kojoj govori cela Nemačka može se prepoznati po trouglastom obliku i plavoj boji. Od konzumacije te drooge u samo nekoliko dana preminula je 13-godišnjakinja iz Meklenburg-Zapadnog Pomorja, 15-godišnjakinja iz Brandenburga i 18-godišnjakinja iz Saske-Anhalt.

Izgled pilule podseća na plavi dijamant s ugraviranom lobanjom, inspirisan logom Marvelovog lika "The Punisher" po kom je droga i dobila ime.

Reč je o snažnijoj verziji ekstazija. Cele tablete mogu da sadrže i nekoliko stotina miligrama aktivnog sastojka MDMA, što je nekoliko puta više od uobičajene doze ekstazija.

Nakon konzumacije, droga dovodi do maštanja, društvenosti, gubitka osećaja za vreme, psihoze i deluzije.

Uz to, sistem upozorenja tela je isključen. Kad se droga koristi na zabavama, dugotrajno plesanje može dovesti do ekstremnog gubitka tečnosti, oštećenja organa ili kolapsa cirkulacije.

Može dovesti i do fatalnog zastoja rada bubrega te smrtonosnog cerebralnog krvarenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.