Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jul.2017, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pandurević: Ne može Košarac da nam drži lekcije o patriotizmu

ISTOČNO SARAJEVO - Srpska demokratska stranka (SDS) uopšte nije iznenađena otvorenim "priznanjem Staše Košarca, šefa poslaničkog Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine (PS) BiH, da će SNSD pokušati da smijeni ministre iz SDS-a i PDP-a u Savjetu ministara, i da oni uđu u vlast na nivou BiH", izjavila je šef Kluba poslanika SDS-a u Predstvaničkom domu Aleksandra Pandurević.

"Ne štiti SNSD nikakve interese Republike Srpske i njenih građana, nego >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << štite svoje lične finansijske interese i za njih je pitanje života da ponovo ovladaju i na nivou BiH kako bi zaustavili procesuiranja i istrage u Bobar banci, Pavlović banci, Unisu iz Dervente, Agrohercu itd", rekla je Pandurevićeva za agenciju Fena i dodala da je SNSD u Srebrenici iz većine izbacio SDS, a vlast su formirali s ljudima iz SDA.

Ona kaže da se ''SNSD busa u patriotska prsa'' kad god treba zataškati neku aferu.

"Tako i Košarac pokušava prikriti novu aferu koja se odnosi na kupovinu zgrade na Palama za potrebe rezervnog centra Nezavisnog operatora sistema (NOS). Pitam Košarca koja je njegova i uloga SNSD-a u kupovini zgrade koja nikome ne treba, a koja je u pozivu za javnu nabavku 'nacrtana' kroz uslov da 'ne smije biti udaljena više do 300 metara od paljanske Promenade'", kaže šef kluba poslanika SDS-a.

Prema njenim riječima, NOS se nezakonito zadužio, bez neophodne saglasnosti DERK-a, da bi kupio velelepnu zgradu u kojoj će raditi par ljudi.

"I da bude još gore, Vlada Republike Srpske je pristala na formiranje nove institucije tzv. Berze električne energije koja će zapošljavati nekoliko desetina ljudi, a čije sjedište će biti u Mostaru. Sad je jasno ko pravi nove institucije na nivou BiH, i to samo zato da bi kupili zgradu na Palama od svojih prijatelja. Sve će naravno platiti građani Republike Srpske kroz novo poskupljenje električne energije, jer NOS drugačije ne može plaćati kredit", tvrdi Aleksandra Pandurević.

Ona je dodala da "SDS-u lekcije o patriotizmu ne može da drži Košarac koji je 2005. godine napisao Ustav Republike BiH kojim se ukidaju entiteti i Predsjedništvo BiH, a uvode regije i predsjednik BiH, i briše entitetsko glasanje".

"Za razliku od njega, SDS za apanaže ne mijenja svoje stavove i za nas je Republika Srpska neprikosnovena", konstatuje Pandurević.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Pandurevićeva traži suspenziju Špirića

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jul.2017, 12:52

SARAJEVO - Aleksandra Pandurević, šef Kluba poslanika SDS-a u Parlamentarnoj skupštini BiH, zatražila je danas da Predstavnički dom BiH privremeno suspenduje Nikolu Špirića, predsjedavajućeg Zajedničke komisije za nadzor nad OBA, do utvrđivanja da li je falsifikovao zaključke sa Komisije i...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.