Paljenje zastave na džamiji diglo tenziju između Bošnjaka i Hrvata

Izvor: Vesti-online.com, 02.Dec.2011, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paljenje zastave na džamiji diglo tenziju između Bošnjaka i Hrvata

Nepoznato lice ili više njih tokom noći su zapalili zastavu na džamiji Ali-Paše Rizvanbegovića u Stocu, potvrdio je načelnik Policijske uprave Čapljina Vinko Ćorić.

Paljenju zastave, kako javljaju hrvatski mediji, prethodio je pokušaj paljenja božićnih jaslica u Stocu.

Mediji su preneli da su trojica Bošnjaka iz Stoca, od kojih je jedan hodžin brat, podmetnuli požar na jaslicama, čije je širenje sprečeno prisebnošću i požrtvovanošću jednog policajca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
U policijskom izveštaju se kaže da je 30. novembra, oko jedan sat iza ponoći, policija patrolirajući videla jedno sumnjivo vozilo na putu.

''Kada su se policajci približili videli su tri osobe koje se sumnjivo ponašaju. Bacili su oko na jaslice, koje se nalaze u neposrednoj blizini, i videli vatru, koju su odmah ugasili. Kako su policajci pravovremeno reagovali, odnosno rukama i nogama su gasili vatru, štete na jaslicama nije bilo'', rekao je Ćorić.

Stolac je poznat po čestim međunacionalnim incidentima između Hrvata i Bošnjaka.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.