Palestinci i dalje čekaju: Nema spiska

Izvor: B92, 23.Nov.2023, 21:56

Palestinci i dalje čekaju: Nema spiska

Šef palestinske komisije za pritvorenike i pitanja bivših zatvorenika Kadura Fares rekao je danas da još nije dobio spisak imena Palestinaca.

Oni očekuju spisak za one koje se očekuje da će biti oslobođeni sutra na osnovu sporazuma Izraela i Hamasa.

Fares, koji ima vodeću ulogu u planiranom oslobađanju zatvorenika, rekao je za CNN da očekuje da će sutra, u prvoj grupi, biti pušteno oko 30 do 35 ljudi.

"Svi zatvorenici će biti pušteni na kontrolnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << punktu Bejtunija, koji se nalazi odmah južno od Ramale na okupiranoj Zapadnoj obali", dodao je on.

Izrael je objavio spisak od 300 imena ljudi koji ispunjavaju uslove za puštanje na slobodu u okviru razmene. Ogromna većina su muškarci starosti između 16 i 18 godina, koji su, prema definiciji Ujedinjenih nacija, deca, na nekolicina njih je mlađa od 14 godina.

Prema podacima CNN-a, ma listi su i 33 žene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.