Pakistan: Eksplozija bombe u medresi, sedam poginulih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2020, 10:46

Pakistan: Eksplozija bombe u medresi, sedam poginulih

Najmanje sedam osoba je danas poginulo, a više od 80 je povređeno u eksploziji bombe u medresi u pakistanskom gradu Pešavaru, saopštili su policijski i zdravstveni zvaničnici te zemlje.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za eksploziju bombe u tom gradu na severozapadu Pakistana, u blizini granice sa Avganistanom, prenosi Rojters.

Prema rečima jednog policijskog zvaničnika, koji je tražio da ostane anoniman, nepoznate osobe stavile su eksploziv u plastičnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kesu.

Šef policije u Pešavaru Mohamad Ali Gandapur rekao je za Rojters da se u bombi nalazilo šest kilograma eksploziva.

Direktor gradske bolnice Tarik Burki prvo je rekao da četiri od ukupno sedam žrtava čine deca, ali je potom naveo da su svi poginuli odrasle osobe, dok među ranjenima ima četvoro dece.

Od ukupno 83 ranjenih petoro je u kritičnom stanju, dodao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.