Pajtić: Podržavam inicijativu da EP pošalje misiju u Srbiju

Izvor: Radio 021, 05.Feb.2015, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Podržavam inicijativu da EP pošalje misiju u Srbiju

Podržavam inicijativu da Evropski parlament u Srbiju pošalje misiju koja bi se bavila slobodom medija, vladavinom prava i ljudskim pravima, rekao je predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić, koji je juče počeo dvodnevnu posetu Briselu.

On je naveo da je poslanicima Progresivne alijanse, koju čine poslanici socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu, poručio da pregovori Srbije i EU moraju početi što pre jer su oni sredstvo demokratizacije Srbije i temelj njenih reformi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
"Niko ne može da bude zadovoljan situacijom u Srbiji kada je reč o slobodi u medijima, poštovanju ljudskih prava i odnosu prema nezavisnim institucijama, ali bi odlaganje početka pregovora pogoršalo situaciju. Izvestiocu Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidu Mekalisteru reći ću da pregovori treba da počnu najpre otvaranjem poglavlja 23 i 24", najavljuje za Danas Pajtić, koji bi sa Mekalisterom danas trebalo da razgovara.

On je istakao da niko ne može biti zadovoljan državom u kojoj Vlada svoju nesposobnost prebacuje na najvitalniji deo društva smanjujući njegove plate i penzije i da niko ne može biti zadovoljan situacijom u kojoj postoji blokada medija ili situacijom u kojoj pravne države ima sve manje i u kojoj je čak i zaštitnik građana na udaru.

"Upravo zbog toga početak pregovora u poglavljima 23 i 24, koja insistiraju na poštovanju vladavine prava, na poštovanju medijskih sloboda, na poštovanju pravne države, jeste nešto što bi omogućilo da Srbija postane bolja država, da postene demokratska država, da postane pravna država, zbog toga je naš zahtev da se ne odlaže pregovaranje, da se u pregovore uđe što pre jer odlaganje pregovora može situaciju da pogorša", naveo je Pajtić.

Pajtić u Briselu boravi na poziv poslanika evropskog parlamenta koji su želeli da im se obrati povodom 25 godina od ponovnog osnivanje DS.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Pajtić: Podržavam inicijativu da EP pošalje misiju u Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2015

Podržavam inicijativu da Evropski parlament u Srbiju pošalje misiju koja bi se bavila slobodom medija, vladavinom prava i ljudskim pravima, rekao je za Danas predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić, koji je juče počeo dvodnevnu posetu Briselu...On je naveo da je poslanicima Progresivne alijanse,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.