PSG traži da MUP zabrani skupove za puštanje ubice premijera iz zatvora

Izvor: Beta, 03.Okt.2021, 11:59

PSG traži da MUP zabrani skupove za puštanje ubice premijera iz zatvora

Pokret slobodnih gradjana tražio je danas od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) da zabrani skupove na kojima se prikupljaju potpisi za oslobadjanje Zvezdana Jovanovića, osudjenog za ubistvo bivšeg srpskog premijera Zorana Djindjića, koje je formalno organizovao osudjeni ratni zločinac Dragan Vasiljković."Državna politika promocije i glorifikovanja ratnih zločinaca i najgore decenije u istoriji Srbije ovim dobija novu dimenziju u kojoj se potpuno gubi bilo kakav osećaj za pravdu. Organizatori peticije ne negiraju da je Jovanović svirepo ubio premijera Djindjića, već to promovišu kao herojski čin, uz sva zverstva koja je počinio i na ratištima širom bivše Jugoslavije", navodi PSG u saopštenju.Kako su dodali, ukoliko državne institucije ne budu reagovale na tu peticiju, time će pružiti podršku nacionalističkim organizacijama i biće odgovorne za eventualne sukobe koji nastanu zbog pokušaja gradjana da spreče glorifikaciju ubica i ratnih zločinaca.   //

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PSG: Država odgovorna za eventualne sukobe kad građani budu sprečavali glorifikovanje zločinaca

Izvor: Radio 021, 03.Okt.2021

MUP bi trebalo da zabrani skupove na kojima se prikupljaju potpisi za oslobađanje Zvezdana Jovanovića, ubice Zorana Đinđića, poručuje Pokret slobodnih građana.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.