PS:  Da ne mrzi Srbiju Čanak bi shvatio presudu Haga

Izvor: RTS, 14.Avg.2016, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PS: Da ne mrzi Srbiju Čanak bi shvatio presudu Haga

Pokrajinski odpor Pokreta socijalista u Vojvodini saopštio je da lider LSV Nenad Čanak "mrzi Srbiju", jer da je ne mrzi bilo bi mu jasno da je presuda Haškog suda koja je Slobodana Miloševića proglasila nevinim za genocid, etničko čišćenje, zajednički zločinački poduhvat, presuda koja je iznad svega oslobodila krivice Srbiju i njene građane.
"Može Nenad Čanak da mrzi Slobodana Miloševića >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Aleksandra Vulina, ali nije dobro što mrzi Srbiju. Da ne mrzi Srbiju, Čanku bi bilo jasno da je presuda koja je Slobodana Miloševića proglasila nevinim za genocid, etničko čišćenje, zajednički zločinački poduhvat, presuda koja je iznad svega oslobodila krivice Srbiju i njene građane", saopštio je PS u odgovoru na saopštenje lidera LSV-a.
Kako dodaju iz vojvođanskog PS, posle ovakve presude Haškog tribunala nema osnova za plaćanja ratne otštete, nema mogućnosti da Srbija kroz istoriju nosi epitet genocidne zemlje, nema opravdanja za sankcije koje su bile uvedene Srbiji.
"Verovatno je baš zato Nenad Čanak ljut. Posvetio je život dokazivanju da je Srbija izazvala ratove 90-ih, da je Milošević ratni zločinac, da je Srbija odgovorna za genocid i etničko čišćenje, a sada je čak i Haški tribunal, kome je toliko verovao, presudio da nije u pravu", navodi se u saopštenju.
Iz PS dodaju da se "Čanku čitav svet srušio" pošto ni Haški tribunal više ne deli stavove sa njim.
"Još ga samo Čedomir Jovanović razume, budući da dele isti bol i osećaj napuštenosti. Nenad Čanak je malo nervozan tako da ni letovanje na Brionima to ne može da popravi. Prvi put nakon 16 godina nije na izvoru budžetskih para i to ga čini veoma razdražljivim. A što se tiče smene, građani Srbije su i Čanka i njegove saveznike smenili sa svih nivoa vlasti, a reč građana Srbije je uvek poslednja", poručili su još iz vojvođanskog PS.
Čanak je ranije saopštio da Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje izjave šefa diplomatije Ivice Dačića i ministra za rad i lidera PS Aleksandra Vulina, u kojima se, kako navodi Čanak, selektivno i neznalački tumače pravni mehanizmi Međunarodnog suda za ratne zločine, kako bi se režim Slobodana Miloševića, čiji su oni delovi bili, oslobodio istorijske krivice za nacionalističku ratnu politiku.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.