PRVI PUT posle dve nedelje Darko Lazić NA NOGAMA, ali polomljena rebra STVARAJU NOVE PROBLEME!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Nov.2018, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVI PUT posle dve nedelje Darko Lazić NA NOGAMA, ali polomljena rebra STVARAJU NOVE PROBLEME!

Pevač Darko Lazić pre dve nedelje imao je tešku saobraćajnu nesreću na putu ka rodnom selu Brestač, u kojoj je zadobio povrede opasne po život

Lekari sa odeljenja ortopedije KBC Zemun, kao i fizijatri i fizioterapeuti, prvi put su uspeli da pridignu pevača Darka Lazića iz kreveta.

On je posle dve nedelje, otkako je zbog teške saobraćajne nesreće vezan za krevet, stao na nogu nepovređenu u udesu. Druga noga, operisana pre dva dana, imobilisana je, zbog čega >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pevač još nema mogućnost da se na nju osloni.

Doktor ortopedije objasnio je detalje Darkovog stanja, ali i zbog čega pevač neće moći bar još mesec dana da hoda.

- Nakon operativnog zahvata, veoma je važno je važno da pacijent što pre povrati funkciju i pokretljivost, te da odmah stane na noge. Konkretno, fizikalne terapije biće potrebni meseci, vežbe, fizikalne terapije i pomagala da bi sve bilo kako treba - rekao je doktor, a potom istakao glavne probleme pevačevog stanja.

- Problem nam dodatno predstavljaju Darkova polomljena rebra jer neće moći da koristi štake bar još mesec dana. Zbog svega toga, proces oporavka trajaće vrlo dugo i rano je za bilo kakve odrednice - ispričao je doktor.

Zbog svega toga, o Lazićevom kretanju brinuće tehničari.

S druge strane, ni lekari iz Specijalne ortopedske bolnice "Banjica" Darka neće ostaviti na cedilu. Na zahtev njegovih roditelja, oni će i dalje brinuti o pevaču.

- Lekari sa Banjice će odlaziti u Zemunsku bolnicuda ga obilaze dok rebra ne zacele, a pluća stabilizuju. Kada bude stabilno i ne bude u životnoj opasnosti, on će dalje lečenje i rehabilitaciju nastaviti u bolnici na Banjici - rekli su iz KBC Zemun.

Noć nakon operacije prošla je uobičajeno kada je reč o postoperativnom periodu.

- Imao je bolove i otoke, žalio se da ne može da izdrži, ali to je normalna pojava. Pa i zub kada izvadite, boli vas, zar ne - slikovito objašnjava jedna od medicinskih sestara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.