PROLAZI KROZ PAKAO Plejbojeva lepotica Natalija Mihić o bolesti sina i o sporu sa bivšim mužem

Izvor: Blic, 12.Maj.2016, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROLAZI KROZ PAKAO "Plejbojeva" lepotica Natalija Mihić o bolesti sina i o sporu sa bivšim mužem

Nekada među 10 najlepših žena sveta, udata za poznatog advokata Dragoslava-Mišu Ognjanovića, mlada mama u svetu kao iz bajke, Natalija Mihić je danas razvedena, samohrana majka dečaka koji pati od autizma.

Ljubavna priča nekada najlepšeg beogradskog para krunisana je brakom 2007. godine. Natalija je tada bila mis "Plejboja", a Ognjanović advokat o koga su se otimali klijenti. Branio je Slobodana Miloševića, bio kandidat za poslanika SPS. Posle dve godine braka dobili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su sina.

- Rodio se zdrav, ali se sa 14 meseci primetilo da je drugačiji. Dijagnoza: disharmonični razvoj sa elementima autizma - priča Natalija u ispovesti za "Blic".

U to vreme je, kaže, i brak sa Ognjanovićem ušao u krizu. Razišli su se u septembru 2010. godine, kada je Ognjanović izašao iz stana.

- Narednih meseci nijednom nas nije pitao kako nam je, od čega živimo. Uoči Božića 2011. poručio je da izađemo iz stana. Na Badnji dan je poslao dvojicu svojih klijenata u stan. Pretili su nam da izađemo... I jesmo. Smucali smo se pola godine. Onda sam uspela da Mišu nagovorim da nas pusti u stan - kaže Natalija.

Zdravstveno stanje sina bilo je sve gore... Pored autizma, konstatovano je i nekoliko novih dijagnoza.

- Počeo je da pokazuje znake agresije i autoagresije. Lekari su govorili da moj sin nikada neće pričati, da neće moći da razvije grubu motoriku i da će teško kontrolisati impulse u ponašanju. Ali uz pomoć stručnjaka podigla sam dečaka koji priča, ide na plivanje, engleski. Ipak, bolest je takva da ima vidljive praznine u socijalno-emocionalnom razvoju - priča Natalija.

Muža, s kojim je formalno još bila u braku, optužuje da im je okrenuo leđa.

- Tri godine Miša nije dolazio da obiđe sina. Nije nam dao ni dinara, dete nije imalo zdravstvenu knjižicu. Prodala sam sve da bih nas izdržavala - tvrdi Natalija Mihić.

Zahtev za razvod podnela je 2014. Brak je okončan presudom kojom se Ognjanović obavezuje da plaća alimentaciju i troškove lečenja sina, dozvoljeno mu je da ga viđa dvaput nedeljno na po dva sata, a zbog bolesti isključivo u prisustvu majke. Posle šest meseci majka bi, prema presudi, postepeno trebalo da se isključuje kako bi otac i sin osamostalili odnos.

Natalija tvrdi da je odmah po presudi Ognjanoviću predložila da dete viđa kad god poželi, ali da ju je iznenadila reakcija bivšeg muža.

- Od 70 sati koliko je od septembra do januara 2015. prema presudi trebalo da provede sa detetom, Miša je s njim bio 18. Poslednji put u martu prošle godine. Uprkos tome je od suda zatražio da uzima sina i s njim samostalno provodi vreme - kaže Natalija.

Sud koji je odlučivao po tužbi Ognjanovića doneo je rešenje o njegovom psihijatrijskom veštačenju, na koje se nije odazvao, pa je sud odbacio tužbu. Na njegovu žalbu, zakazano je novo veštačenje.

Veštačenjem je preporučeno da otac i sin mogu da se viđaju samostalno, ali Natalija oštro osporava nalaz navodeći da ga je radila komisija na čelu sa dr Slavicom Đukić Dejanović, direktorkom psihijatrijske klinike "Laza Lazarević" - starom partijskom drugaricom Ognjanovića iz SPS.

Natalija kaže da je čak i u ovom nalazu jasno da je Ognjanović više govorio o konfliktu sa bivšom suprugom nego o odnosu sa sinom.

- U razgovoru sa doktorkama je vređao moje roditelje i mene - kaže Natalija Mihić.

Ona tvrdi da je njen sin izuzetno loše reagovao na veštačenje, da se od tada osamljuje, ima noćne more i burne reakcije.

- Najgore je što se na pomen oca samopovređuje udarajući glavom o zid i pod. Išla sam kod dečjeg psihijatra i trenutna dijagnoza je poremećaj prilagođavanja na akutni stres - tvrdi Natalija.

Ona je uverena da će, uprkos tome što je njen suprug uticajni advokat, srpsko pravosuđe doneti odluku u interesu deteta.

- Tražim samo da viđanjima mog sina i njegovog oca prisustvuje stručna osoba dok se dovoljno ne upoznaju i dok ga ne prihvati kao oca - kaže Natalija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.