PROFESOR MIROVIĆ PORUČIO MILU: Đukanovićev svetac je Naser Keljmendi, a ne Sveti Vasilije Ostroški

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2020, 16:52

PROFESOR MIROVIĆ PORUČIO MILU: Đukanovićev svetac je Naser Keljmendi, a ne Sveti Vasilije Ostroški

Nadležne institucije u Crnoj Gori srušile su konak u novom manastiru Svetog Vasilija kod Ulcinja (Briska gora, Zoganje), a kako navode, radi se o nelegalnom objektu.

- Režim Mila Đukanovića je jutros u Ulcinju ponovo pokazao svoje pravo antipravoslavno, primitivno i korumpirano lice. Od režima i njegovih lokalnih poltronskih pomagača koji su ugostili Nasera Keljmendija koga traži Interpol, srušili novi hotel Galeb i devastirali Adu Bojanu i Veliku plažu nije se moglo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << očekivati ništa drugačije od rušenja crkvenih objekata - istakao je prof. dr Dejan Mirović.

Zato, kao rođeni Ulcinjanin, kazao je da, gore vlasti od Đukanovićeve za Ulcinj nije bilo u poslednjih 50 godina.

- Hrabri i pravedni pravoslavni vernici, monaštvo i sveštenstvo na čelu sa ulcinjskim protojerejom Smiljićem su zato na udaru irodovske vlasti u Podgorici i njenog bogoboračkog predvodnika. Njegovi sveci su ljudi poput Keljmendija, a ne Vasilije Ostroški - zaključio je Mirović.

Podsetimo, nadležne institucije u Crnoj Gori srušile su konak u novom manastiru Svetog Vasilija kod Ulcinja (Briska gora, Zoganje), a kako navode, radi se o nelegalnom objektu.

Kako je naveo podgorički paroh, otac Nikola Pejović ostala je neoštećena ploča sa blagoslovom mitropolita Amfilohija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.