PROCURIO ZVANIČNI DOKUMENT: Zavrteće vam se u glavi kada vidite koliko košta Markovićev majbah sličan Milovom

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2021, 20:40

PROCURIO ZVANIČNI DOKUMENT: Zavrteće vam se u glavi kada vidite koliko košta Markovićev "majbah" sličan Milovom

Novac od prodaje biće usmeren u budžet za pomoć ugroženim građanima

Službeno vozilo "majbah S 650" PG HM 542 koje je koristio bivši premijer Duško Marković procijenjen je na 456.933 eura.

To se navodi u Informaciji koju je usvojila Vlada.

- Vlada je prihvatila Izveštaj o proceni tržišne vrednosti vozila, izrađen od strane Agencije za procjenu tržišne vrednosti imovine, sudska veštačenja, konsalting i energetsku efikasnost "ANZAS AGENCIJA" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << d.o.o. iz Podgorice i prihvatila tekst Ugovora o kupoprodaji, čime se omogućava sprovođenje zakonom propisane procedure koja podrazumeva i formiranje komisije za prodaju vozila i objavljivanje međunarodnog Javnog poziva za učešće na javnom nadmetanju za prodaju - saopšteno je iz Vlade.

U Informaciji koju je usvojila Vlada, za "mercedes benz", model "maybach S 650",  registarskih oznaka PG HM 826, koje koristi predsednik Crne Gore Milo Đukanović nema procene vrednosti.

Za prodaju vozila zadužen je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Ove ekstra luksuzne automobile kupila je 2017. godine Agencija za nacionalnu bezbednost novcem iz državnog budžeta za 1,3 miliona eura.

.

Sličan automobil u posedu Mila Đukanovića

 Jedan od majbaha koristi predsednik Crne Gore Milo Đukanović, a drugi je, dok je bio premijer, koristio aktuelni poslanik DPS-a Duško Marković.

Agencija za nacionalnu bezbednost je krajem 2017. i početkom 2018. godine trgovala automobile vredne gotovo 1,2 miliona evra, od čega je samo jedno vozilo - mercedes maybach (majbah) plaćeno više od 647.000 evra.

To se vidi iz faktura koje je, na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama, dobio Istraživački centar Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.