PRIŠTINA KUJE NOVI PAKLENI PLAN Počeo proces u Prištini, Srbi opet na udaru Albanaca

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2023, 16:39

PRIŠTINA KUJE NOVI PAKLENI PLAN Počeo proces u Prištini, Srbi opet na udaru Albanaca

Loše vesti sa Kosova.

U Osnovnom sudu u Prištini počelo je prvo suđenje u odsustvu za navodne ratne zločine na Kosovu i Metohiji optuženom Srbinu, javili su mediji na albanskom.

U optužnici se navodi da se muškarac, koji je rođen u Štimlju, a živi u opštini Kruševac, tereti se za navodne ratne zločine, uključujući učešće u ubistvu osam albanskih civila u Račku.

Na teret mu se stavlja da je 15. januara 1999. godine u selu Račak u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << opštini Štimlje, sa "organizovanom grupom obučenom u policijske, paravojne i vojne uniforme", naneo "velika stradanja ili narušavanje telesnog integriteta ili zdravlja".

Kako je navedeno, optužen je i za "zastrašivanje nemoćnog civilnog stanovništva, ubistva, naređivanje raseljavanja civilnog stanovništva ili pojedinih civilnih pojedinaca koji ne učestvuju direktno u sukobu ili ratu".

Od stupanja na snagu izmena zakonika o krivičnom postupku, koje omogućavaju suđenje u odsustvu, Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je ukupno šest optužnica protiv osoba osumnjičenih za navodne ratne zločine, prenosi RTS.
Pogledaj vesti o: Kruševac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.