PREOKRET U SRPSKOM ZDRAVSTVU: Posle ove odluke više ništa neće biti isto

Izvor: Telegraf.rs, 12.Okt.2016, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREOKRET U SRPSKOM ZDRAVSTVU: Posle ove odluke više ništa neće biti isto

Svaki klinički centar moraće da odredi svoje najbolje lekare iz svih oblasti koji će imati zadatak da obiđu opšte bolnice na svojoj administrativnoj teritoriji, analiziraju situaciju i obezbede da se ispoštuju svi propisi, pravila i protokoli koji važe za bezbedno i efikasno lečenje.

Odluka o tome doneta je danas na sastanku koji je ministar zdravlja Zlatibor Lončar održao sa direktorima svih kliničkih centara u Srbiji, kliničko -bolničkih centara i dečjih klinika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<
Ministar Lončar naložio je da se do 19. oktobra dostave prvi izveštaji iz svih bolnica koje su obišli, uz predlog zaključaka za dalje korake, koji podrazumevaju sve neophodne mere za ostvarivanje definisanih rezultata, navodi se u saopštenju ministarstva zdravlja.

- Te mere uključuju i momentalne kadrovske promene. Direktno odgovorni za stanje u tim bolnicama biće državni sekretari u Ministarstvu zdravlja i direktori kliničkih centara, a izveštaji će se dostavljati lično ministru zdravlja na svakih sedam dana - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Najiskusniji lekari iz kliničkih centara mentori u bolnicama u unutrašnjosti

Izvor: Radio 021, 12.Okt.2016

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar održao je danas sastanak sa direktorima kliničkih centara na kome je dogovoreno da se iz svake ustanove odrede najbolji i najiskusniji lekari koji će povremeno odlaziti u bolnice u unutrašnjosti, kako se greške lekara ne bi dešavale..."Otići će oni za koje važi...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.