POZNATI DETALJI LEČENJA MITROPOLITA AMFILOHIJA! Uz njega sve vreme bio njegov kelejnik!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020, 14:33

POZNATI DETALJI LEČENJA MITROPOLITA AMFILOHIJA! Uz njega sve vreme bio njegov kelejnik!

Mitropolitu se stanje pogoršalo uprkos negativnom korona testu i prestanku virusne infekcije

Mitropolija crnogorsko-primorska izdala je zvanično saopštenje povodom smrti mitropolita Amfilohija u kom su izneseni detalji njegove smrti.

U saopštenju se navodi da je mitropolit preminuo jutros u 8.22 časova, "nakon primanja Svete Tajne Pričešća u Kliničkom centru Crne Gore".

Kako stoji u saopštenju, mitropolit je u bolnicu primljen 6. oktobra ove >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godine zbog zapaljenja pluća uzrokovanog infekcijom novog koronavirusa.

"Upala pluća je zalečena, a virusna infekcija prestala što je potvrdio i negativni test, a zabeleženo i zvaničnim lekarskim nalazom. Oporavak je tekao u dobrom smeru, ali nešto sporije nego inače, što je karakteristično za starije pacijente" - navodi se dalje u saopštenju MPC.

Opisujući nadalje tok lečenja mitropolita Amfilohija, u saopštenju se navodi da se njegovo  zdravstveno stanje pogoršalo juče, 29. oktobra, kada je prilikom jutarnjeg kontrolnog pregleda primećeno da mitropolit otežano diše uz bol u grudnom košu.

"Odmah su urađene sve analize. Snimak je pokazao da je uzrok otežanog disanja i bola pojava vazduha u sredogruđu ili pneumomediastinum, koji se često javlja u situacijama u kojima pacijent ima osetljiva pluća zbog dužine trajanja upalnog procesa i koji su na kiseoničkoj terapiji duži period. Ta komplikacija je, na kraju i uzrokovala ovakvim ishodom" - dodaje se u saopštenju.

Kako je saopšteno iz MPC, rano jutros mitropolita Amfilohija je u bolnici pričestio podgorički paroh protojerej Branko Vujačić, a sve vreme njegovog bolničkog lečenja je uz njega bio njegov kelejnik jeromonah Justin Mrenović, sabrat Cetinjskog manastira.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.