POZNATI AMERIČKI BIZNISMEN IZVRŠIO SAMOUBISTVO? Pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji, čekao izručenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2021, 23:28

POZNATI AMERIČKI BIZNISMEN IZVRŠIO SAMOUBISTVO? Pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji, čekao izručenje

Čuvari i zatvorsko medicinsko osoblje intervenisali su i pokušali reanimaciju, ali bezuspešno

Bivši antivirusni magnat Džon Mekafi pronađen je mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji u Barseloni samo nekoliko sati nakon što je španski sud odobrio njegovo izručenje SAD-u zbog optužbi za utaju poreza, saopštile su vlasti u Madridu.

Mekafi (75) je pronađen u svojoj ćeliji u zatvoru Sant Esteve Sesrovires u sredu uveče, izvestili su španski mediji pozivajući >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se na zvaničnu izjavu Ministarstva pravde.

, saopštilo je ministarstvo.

Antivirus software creator John McAfee dead in Spanish prison https://t.co/lxNAG99Hlj via @washtimes

— Donald Ray Massee (@drmassee) June 23, 2021

Istražitelji su poslati u zatvor kako bi istražili uzrok smrti, ali "sve ukazuje da bi to moglo biti samoubistvo", dodalo je ministarstvo.

Ranije u sredu, španski sud presudio je da dozvoli njegovo izručenje SAD-u zbog optužbi za utaju poreza između 2014. i 2018. godine, zbog čega je mogao da bude doveden u zatvor do 30 godina. Američke vlasti takođe su imale u toku građanske prijave protiv Mekfi za procenjenu zaradu od 13 miliona dolara od šema kripto valuta.
Pogledaj vesti o: Antivirusi

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

RT: Softverski guru Džon Mekafi pronađen mrtav u španskom zatvoru nakon što je sud odobrio njegovo izručenje SAD-u

Izvor: Vostok.rs, 24.Jun.2021, 10:58

Bivši antivirusni magnat Džon Mekafi pronađen je mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji u Barseloni samo nekoliko sati nakon što je španski sud odobrio njegovo izručenje SAD-u zbog optužbi za utaju poreza, saopštile su vlasti u Madridu. Mekafi (75) je pronađen u svojoj ćeliji u zatvoru Sent Estiv...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.