POTVRĐENE DOBRE VESTI ZA PAROVE BEZ DECE: Finansira se i četvrti pokušaj vantelesne oplodnje

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2019, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTVRĐENE DOBRE VESTI ZA PAROVE BEZ DECE: Finansira se i četvrti pokušaj vantelesne oplodnje

Pravo da se prijave sada imaju i žene do 45 godina

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je danas da će Beograd finansiranjem četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje (VTO) dati svoj doprinos rešavanju tog problema, podsetivši da država finansira tri pokušaja.

, rekao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, svaki šesti par ima problem sa plodnošću.

- U skladu sa populacionom politikom dajemo svoj doprinos da nas u budućnosti ima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << više. Bez obzira na sve investicije, na sve što radimo za Srbiju, ako nas ne bude bilo, ako ne budemo imali potomstvo, nećemo imati budućnost - istakao je Radojičić.

Reč je, kako je naveo, o dugoročnoj strategiji koja je u skladu sa državnom politikom, da se vodi računa o populacionoj politici.

- Ove godine budžet za to je 30 miliona. Procena je da oko 100 parova može da učestvuje ovaj put i da vantelesnom oplodnjom dobije svoje potomstvo - rekao je Radojičić.

Grad Beograd će, dodao je, od septembra ili oktobra omogućiti i četvrti pokušaj vantelesne oplodnje.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.